Nijmegen, Rijk van
Landschap
Op
zondag03sep201714:00

Natuurexcursie de Bruuk

Natuur en wetenschap ontmoeten elkaar

Wat kan de vliegtuigindustrie in de Bruuk leren over aerodynamica? Waarom is de mug dol op tenenkaas? En wat doet een honinggraat in kogel- en scherfwerende vesten? Heeft u al gehoord van stropdassen die niet meer vies worden van tomatensoep? Waarom heeft Justus von Liebig (1803-1873) bijgedragen aan het verpesten van de Bruuk? Wat is de zuurgraad waarde van het grondwater in de Bruuk? En hoeveel gaat u onthouden van deze excursie? Kom naar de Bruuk en krijg een antwoord op dit soort vragen!

Algemene informatie

foto Pauline Hilgers
zondag 3 september 2017 - 14:00 tot 16:00
Kosten: 2 euro per persoon. Het is gratis voor kinderen tot 16 jaar, voor IVN-leden, voor KNNV-leden en voor leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
Ingang aan de Ashorst, 100 meter voorbij (ten oosten van) Ashorst 24, bij het bos
Ashorst
6562 KV Groesbeek-Breedeweg
Nederland
Extra Informatie: 

Let op: in verband met de Groesbeekse kermis is het centrum van Groesbeek gesloten voor doorgaand verkeer. Mensen die vanaf Nijmegen, de Zevenheuvelenweg dan wel de Wylerbaan naar Groesbeek komen, kunnen voor het centrum beter linksaf slaan naar de Cranerburgsestraat, dan rechtsaf de Koningin Wilhelminastraat in, linksaf het Nijerf in en aan het eind oversteken naar de Ashorst.

Het terrein is goed begaanbaar en vlak. De excursie (te voet) zal ca. 2 uur duren en wordt begeleid door IVN gidsen.

Google Maps image