Nijmegen, Rijk van
(Moes)tuinen
Op
zaterdag24sep202210:30

Natuurexcursie: 2 voedselbossen ontdekken op de fiets

Deze excursie is al vol. Aanmelden is niet meer mogelijk

Het maximum aantal aanmeldingen is al overschreden. Zodra de data voor nieuwe excursies naar de voedselbossen bekend zijn (2023) kan je je weer aanmelden voor plaatsing op de deelnemerslijst.

De gangbare landbouw loopt tegen haar grenzen. Door de teelt van eenjarige gewassen met kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen degradeert de bodem en lijdt de natuur onder hoge stikstofbelasting. Dat het anders kan tonen voedselbossen. Dit is een manier van voedsel produceren die samenwerkt met de natuur. Ben je benieuwd hoe een voedselbos eruit ziet, wil je meer weten over de achtergronden van voedselbossen of denk je er over na om er een aan te leggen, dan is deze excursie iets voor jou.

De excursie is op de fiets. We starten om 10.30 uur bij het Kulturhus in Beek en eindigen om 15.00 uur bij het Ketelbroek aan de Plakseweg in Groesbeek de Horst.Neem je eigen lunchpakketje, een fiets en je identiteitsbewijs mee, want we rijden ook een stukje door Duitsland.

Algemene informatie

zaterdag 24 september 2022 - 10:30 tot 15:00
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
Kulturhus Beek
Roerdompstraat 6E
6573 BH Beek
Nederland
Extra Informatie: 

Deze excursie zit helaas vol. Deelnemen op 24 september is alleen mogelijk voor degene die zich al eerder hebben aangemeld.
We gaan er van uit dat deze excursies naar de voedselbossen ook weer in 2023 worden gehouden.

Google Maps image