Nijmegen, Rijk van
Kind & Natuur
Op
woensdag08mrt201714:30

Kom de natuur een handje helpen in ’t Zwanenbroekje!

Kinderen 8 tot 12 jaar

Heb jij zin om een middag je handen uit de mouwen te steken en lekker buiten in de natuur te werken? Kom dan op woensdagmiddag 8 maart met ons mee naar ‘t Zwanenbroekje, een klein natuurgebiedje in de Ooij.

In ’t Zwanenbroekje mag je normaal niet komen, het is een rustgebied voor allerlei grote en kleine dieren. Er is zelfs  een mooie, grote beverburcht. De vos struint soms rond in het gebied, de buizerd vangt er muizen en de reiger vindt er zijn voedsel.

Er zijn wel mensenhanden nodig om het gebied goed te beheren, anders zou het dichtgroeien met struiken en bomen. Dus als je het leuk vindt om te snoeien en te zagen, dan ben je deze woensdagmiddag van harte welkom om de natuur een handje te helpen! Wij leren je veilig werken met snoeischaren en zagen. Van het snoeiafval maken we stapels die een schuilplaats zijn voor allerlei dieren.

De ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. Het is echt noodzakelijk om laarzen aan te doen, want het kan erg modderig zijn, je wordt zeker lekker vies van dit werk. Wij zorgen voor warme chocomel en koek.

Als je mee wil doen kan je je opgeven op de site van Natuurmuseum Nijmegen.

Algemene informatie

woensdag 8 maart 2017 - 14:30 tot 16:30
Locatie: 
parkeerplaats van dorpshuis De Ubburgh
Kasteelselaan 60
Ubbergen
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname kost € 3,-. Bij de eerste keer ontvang je een stempelkaart, waarmee je bij de volgende tocht slechts € 2,- betaalt. Vrienden van Natuurmuseum Nijmegen/De Bastei en IVN betalen € 1,50.

Google Maps image