Nijmegen, Rijk van
Landschap
Op
zondag17mrt201914:00

Geologie-excursie: Mookse en Groesbeekse stuwwal

IJs, wind en löss, Klein Amerika in een notendop

IVN Rijk van Nijmegen organiseert deze zondag een geologie-excursie. Je kunt meelopen met gidsen van IVN op de Mookse en Groesbeekse stuwwal.

We lopen vanaf Camping Klein Amerika over “ïjstijdpaden” richting de Mookerheide en weer terug.

De gidsen laten zien hoe, onder grof geweld, dit landschap is gevormd. De IJstijden spelen daarbij een belangrijke rol. In de voorlaatste ijstijd lag een gigantische gletsjer aan de voet van Klein Amerika. Naast ijs en steen waren ook wind en zand krachten om rekening mee te houden. Maar het gaat niet alleen over lang lang, lang geleden;  we kijken ook welke elementen vandaag de dag nog een rol spelen. De gidsen zijn natuurgidsen, dus wees niet verrast als ze af en toe iets over de levende natuur vertellen : - )

Deze excursie te voet duurt ca 2,5 uur. Er wordt geklommen en gedaald, dus hou daar rekening mee qua conditie en stevig schoeisel. Na afloop kan er in de kantine van camping Klein Amerika koffie, thee besteld worden en/of voor de liefhebber wijn of fruitsap uit de wijngaard Klein Amerika.

Informatie bij coördinator Lieke Vullings, telefoon 024-3778885

Algemene informatie

zondag 17 maart 2019 - 14:00 tot 17:00
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en voor leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
Camping Klein Amerika
Klein Amerika 3b
6562 KC Groesbeek
Nederland
Extra Informatie: 

Parkeren: kan langs de straat ‘’Klein Amerika’’, tegenover de landwinkel.
OV: Lijn 5 naar Breedeweg, uitstappen bij halte 2e Colonjes. Op zondag ben je daar om 13.35. Je hebt dan voldoende tijd om via de 2e Colonjes naar Klein Amerika te lopen. Vanaf de uitstap-halte even terug richting Groesbeek centrum lopen en bij de rotonde linksaf. Naar schatting is het 15 (20) minuten lopen naar de camping.

Google Maps image