Nijmegen, Rijk van
Kind & Natuur
Op
woensdag13okt202114:30

Ga jij ook mee paddenstoelen (onder)zoeken?

Kinderen 8 tot 12 jaar

Het is weer herfst, dus de paddenstoelen laten zich weer volop zien. Wil jij er alles over te weten komen en ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Kom dan woensdagmiddag 13 oktober naar de Hortus! Daar komen de Scharrelkids weer bij elkaar.

Sommige namen van paddenstoelen zijn duidelijk als je de paddenstoel ziet, zoals aardappelbovist, vuurzwammetje, biefstukzwam en porseleinzwam. Naast de bekende rood met witte stippen zijn ze er in vrijwel alle kleuren van de regenboog en in allerlei soorten en maten. Je kunt het zo gek niet verzinnen!kinderen paddoos

Maar wat doen die paddenstoelen in het bos behalve mooi te wezen? De gidsen van IVN Rijk van Nijmegen kunnen je er van alles over vertellen. Trek stevige schoenen of laarzen aan, ga mee op stap en beleef een leuke middag.

We starten in de Theetuin van de Hortus Nijmegen aan de d’Almarasweg 22d in Nijmegen. We beginnen om 14.30 uur en om 16.30 uur kun je daar weer opgehaald worden.

Deze ontdekkingstocht wordt georganiseerd in samenwerking met De Bastei en op de site van De Bastei kan je je aanmelden voor deze middag.

Algemene informatie

woensdag 13 oktober 2021 - 14:30 tot 16:30
Locatie: 
Hortus
d’Almarasweg 22d
6525 DW Nijmegen
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname kost € 3,00. Vrienden van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen betalen € 1,50.

Google Maps image