Nijmegen, Rijk van
Natuur
Op
zondag15jan201714:00

Bisonbaai en Groenlanden

Een winterwandeling

Deze winterwandeling  leidt door verschillende landschappen, buitendijks en binnendijks.  Kenmerkend zijn de ruimte in de uiterwaarden, de grote grazers en het verleden van de steenfabrieken.

We gaan op zoek naar de andere soorten in dit gebied, in deze tijd van het jaar.  Ze zijn er, te land, te water en in de lucht, lopend en kruipend, zwemmend en vliegend. Sommigen zijn gemakkelijk te ontdekken,  voor andere moet je wat meer moeite doen. Waar leven is, is ook voedsel. Maar waar is dat te vinden in dit kale winterland? We staan stil bij de verschillende manieren waarop de verschillende soorten zich in leven houden. De tocht gaat door de uiterwaarden langs de oevers van de baai en van de rivier.

Vervolgens steken we over naar de binnendijkse polder, waar het beschutter is, en waar de meidoorn en sleedoornstruiken nog vruchten dragen. Wellicht kunnen we de diersoorten die daarvan profiteren betrappen.

Dit gebied ziet er nu uit als een wildernis maar het heeft een interessant verleden, door de steenbakkerijen en vanwege militaire bestemmingen. Daarvan zijn nog genoeg sporen  terug te vinden.

Grote klis foto Gabriel Zwart

Algemene informatie

zondag 15 januari 2017 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
op de Ooijse Bandijk, ter hoogte van huiskamercafe “Oortjeshekken”
Erlecomsedam 4
6576 JW Ooij
Nederland
Extra Informatie: 

KOSTEN: 2 Euro pp. Kinderen tot 16, leden van IVN, KNNV, en Groei en Bloei mogen gratis mee.

Aanbevolen: geschikt schoeisel in verband met ruig en drassig terrein

Contactpersoon: 
Piet Abrahamse
Google Maps image