Werkgroep natuurlijk proeven

Werkgroep natuurlijk proeven.

Eerste “workshop” van werkgroep Natuurlijk Proeven (culi werkgroep).
Onlangs, zaterdag 6 juni, was het zover. De nieuwe culinaire werkgroep ging van start en de naam werd al gauw gewijzigd naar  “werkgroep natuurlijk proeven”. Gerrie en Elly hadden deze werkgroep al een keer in het verleden opgezet en nu er weer nieuw leven in is geblazen, gaan zij de draad weer oppakken.

Deze workshop werd vanzelfsprekend gehouden met inachtneming van de richtlijnen RIVM (en overheid) met o.a. maximaal 6 mensen per event en 1,5 meter afstand onderling en goede ventilatie.

Deze eerste workshop betrof het maken van vlierbloesemsiroop conform receptuur van IVN landelijk. We waren welkom bij Elly Kuyt in Nijkerkerveen. Eerst werden we ontvangen met koffie en koek en deden we een voorstel- en bijpraatrondje. Elly en Gerrie gaven meteen aan dat ze graag het coördinatorschap van deze nieuwe werkgroep in duo-vorm aan wilden gaan. Deze dames hebben al een aardige staat van dienst met koken en kruiden, dus daar zal de werkgroep best wel wel bij varen.   En… proficiat dames, met deze mooie benoeming in deze leuke werkgroep.

Van tevoren had Elly al vlierbloesem geplukt en in t water laten weken. De anderen namen suiker, flessen, citroenzuur, kaasdoek en goede zin mee. En Nel legde op gepaste afstand alles met de camera vast en haar filmpje zal wellicht al op de site staan van IVN Nijkerk/Putten en op de sites van de media in de omstreken (o.a. nijkerkerveen.org).

Ondanks dat we dit in de week deden waarin de natuur gelukkig getrakteerd werd op mooie regenbuien, hielden we het aardig droog bij Elly. Op deze supergeslaagde gezellige ochtend werd er in totaal voor 12 liter aan vlierbloesemvocht (zowel siroop als sap)  geproduceerd en kreeg iedereen een aantal flesjes mee naar huis.

Na afloop waren alle deelnemers erg enthousiast en werd er al gesproken over allerhande mogelijkheden voor nieuwe “events” in deze werkgroep. Gelijk werd er ook een WhatsApp groepje opgericht.

Voor de geïnteresseerden (en jullie zijn natuurlijk allemaal super geïnteresseerd)… hierbij nog even een linkje naar wat wetenswaardigheden over vlierbloesem. Ook leuk om te weten dat het een gunstig effect tegen virussen heeft:  https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/112707-de-geneeskracht-van-gewone-vlier.html

Link naar filmpje eerste workshop: https://1drv.ms/u/s!Ajra6AYnGgEcge0Pm4uGNuX8evDsog?e=kLeIN6

Tja…koken, kokkerellen, gezond bezig zijn… iedereen kan en wil het, dus schroom niet en meld je aan voor deze leuke werkgroep. Ook al doe je maar 1 x per jaar of 25 x per jaar mee met allerlei leuke dingen zoals workshops, pluksessies in de natuur, gezamenlijk koken of lezing houden/bijwonen.

Voor de geïnteresseerden (en jullie zijn natuurlijk allemaal super geïnteresseerd) … hierbij nog even een linkje naar wat wetenswaardigheden over vlierbloesem.  Ook leuk om te weten dat het een gunstig effect tegen virussen heeft :  https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/112707-de-geneeskracht-van-gewone-vlier.html

Email: natuurlijkproeven@ivn-nijkerk.nl