Nijkerk
Gezondheid
maandag08okt2018

Training natuur doet je goed

Training Natuur doet je goed

 

Woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk en Zorgerf Buiten in Putten, vinden natuurbeleving voor ouderen erg belangrijk. De zorgcentra werken in het programma ‘Grijs, Groen & Gelukkig’ samen met IVN natuureducatie, om bewoners een natuurrijk activiteitenprogramma te bieden. Contact met de natuur is namelijk goed voor een gezonde en gelukkige oude dag. Voor wie daar aan wil bijdragen biedt IVN Gelderland een gratis cursus ‘Natuur doet je goed’.

 

Tips en trics

Dit najaar organiseert IVN Gelderland een gratis training ‘Natuur doet je goed’ in Nijkerk en Putten. Deze training is bedoeld voor iedereen die het leuk lijkt om een paar keer per jaar ouderen met dementie te begeleiden bij natuurbeleving. De activiteiten zijn gericht op het prikkelen van zintuigen, mooie dingen maken van natuurlijke materialen en op rust en ontspanning. Uiteraard aangepast aan het niveau en de mogelijkheden van mensen met dementie. De training bestaat uit twee ochtenden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Ilse Suijkerbuijk van IVN Gelderland, via i.suijkerbuijk@ivn.nl. Je ontvangt daarna meer informatie over de data.

 

Grijs, Groen & Gelukkig

Grijs, Groen & Gelukkig is een project van IVN Natuureducatie, met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij, met als doel ouderen een gelukkige oude dag te bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doet IVN Natuureducatie onder andere door trainingen te geven aan personeel en vrijwilligers van zorginstellingen, en door een natuurrijk activiteitenprogramma op te stellen.