Nijkerk
Landschap
donderdag16jan2020

Nijkerkse Fiets4daagse

Nijkerkse Fiets4daagse vanwege Coronacrisis gecanceld.

De organisatie van de Nijkerkse Fiets4daagse, heeft helaas het besluit moeten nemen om de 3e Nijkerkse Fiets4daagse, die gepland stond op 14 t/m 17 september, te moeten cancelen vanwege de Corona crisis.

Met het besluit van de overheid om het verbod op het organiseren van evenementen met een vergunnings- en meldplicht te verlengen tot 1 september, heeft de organisatie de afweging gemaakt dat het niet te verwachten is, dat er na 1 september wel weer voldoende ruimte ontstaat om grote evenementen te organiseren.

Alle opties binnen de huidige maatregelen zijn bekeken om de Fiets4daagse, in een aangepaste vorm te laten doorgaan. Het grote aantal deelnemers bij start en finish en het fietsen via de uitgezette routes met smalle fietspaden maken het onmogelijk om te voldoen aan de 1.5 norm. Daarbij is het overgrote deel van onze vrijwilligers en deelnemers 60+, en dus extra kwetsbaar voor het Corona virus.

Editie 2021

De reeds geplande nieuwe routes voor deze 3e editie, zullen doorgeschoven worden naar de 2e week van september 2021. We hopen dan weer als organisatie een groot aantal enthousiaste deelnemers te mogen begroeten.

Fietsplezier nu!

Voor 2020 gaan we het fietsen via mooie routes in onze omgeving wel onder de aandacht brengen. We zullen de 4 zomer maanden, te beginnen met de maand juni, iedere maand enkele fietsroutes online zetten. Op deze manier kan iedereen de mooiste routes van de afgelopen 2 edities fietsen wanneer het hun past. De routebeschrijving kan uitgeprint worden, maar is ook beschikbaar op GPX.

Nadere informatie volgt via Stad Nijkerk en via de site www. Nijkerksefiets4daagse.nl