Natuuroudercursus

Natuuroudercursus

Op zoek naar de grootste eikenboom, de kleinste steen, naar een vleermuis op een bat-detector, naar kleine beestjes in de sloot en zelf nat worden, de bast van een kastanjeboom voelen, een langpootmug vasthouden, de geur van kamperfoelie opsnuiven, selfmade bramenjam eten, verwondering voelen over de sterren, de maan en de zon.en het heelal...

Weet u het zelf nog?

Vanuit onze school vinden we het belangrijk en leuk dat uw kind(eren) niet alleen in de klas, maar juist ook buiten kennis kunnen maken met natuur en milieu. Het wordt voor onze leerkrachten eenvoudiger en prettiger om met een klas naar buiten te gaan als ze hierbij hulp krijgen van natuurouders.

Natuurouders zijn (groot)ouders die het leuk en zinvol vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te leren over natuur en milieu. Ze helpen ons bij de organisatie en uitvoering van practische natuur- en milieulessen. Ze geven zelf geen les, dat blijft de verantwoording van de leerkracht. Natuurouders kunnen zo hun betrokkenheid met de natuur overbrengen op kinderen.

De IVN-Nijkerk organiseert dit najaar een cursus natuurouder en nodigt u uit hieraan deel te nemen. Deze cursus biedt gelegenheid om

  • meer inzicht te krijgen in de omgang met kinderen en hoe kinderen leren;
  • inzicht te krijgen welk lesmateriaal beschikbaar is;
  • ervaring op te doen met werkvormen en veldwerk;
  • basiskennis van natuur en milieu op te doen of uit te breiden.

De cursus bestaat uit 6 lessen, met een theoriegedeelte en een practicum. vier lessen zijn op donderdagavond van 19.30-22.00 uur en 2 lessen op zaterdagochtend/middag. 

De cursus kost € 30,- (inclusief IVN lidmaatschap tot 31-12-2018) IVN leden kunnen bij vermelding van hun lidmaatschapsnummer gratis deelnemen aan de cursus.

De lessen worden verzorgd door docenten van IVN-Nijkerk en vinden plaats in de omgeving van Nijkerk.

Meer informatie en aanmelden:

Een emailtje naar natuurouders@ivn-nijkerk.nl met uw naam, adres, basisschool,

U kunt natuurlijk ook het inschrijfformulier invullen en naar  ons emailadres sturen  

Graag aanmelden voor 5 oktober 2017

 

Inschrijfformulier natuurouders 2017

Flyer natuurouders 2017

Hieronder een verslag van de Natuuroudercursus 2017:

Verslag Natuuroudercursus 2017

Natuurpad voor kinderen maken