Nijkerk
Natuur in de Buurt
Op
zondag14jul201913:00

Wandeling Slichtenhorst

Beleef de seizoenen op Landgoed Slichtenhorst

 

Wandel mee over het Landgoed Slichtenhorst en beleef de historie, het landschap en de rust.

Slichtenhorst is een eeuwen oud landschap van bos, akkers en heide. Met oude boeren hoeves en de Breede Beek die in de middeleeuwen van levensbelang was voor Nijkerk. Droog en nat, bos, heide en akkers wisselen elkaar af. Een oud gevarieerd landschap met een grote biodiversiteit aan flora en fauna.

Duur ongeveer 1,5 tot twee uur. De start is bij de Es van Ehrental aan de Slichtenhorsterweg te Nijkerk (zie schetsje) om 13.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. U herkent de plek aan de groene IVN vlag. Wanneer? Op de tweede zondag van de maand en wel op 14 juli, 8 september en 8 december.

Maximaal 20 personen kunnen aan de wandeling deelnemen! Je kan je opgeven door een mail te sturen met opgave met hoeveel mensen je komt wandelen. Stuur de mail aan slichtenhorst.wandelen@gmail.com. Wie het eerste komt, het eerste maalt. Opgeven kan uiterlijk tot 1 week voor de datum van de wandeling.

Trek goede schoenen aan die bestand zijn tegen de soms wat natte of modderige paden (in de herfst en winter). Na afloop kunt u op eigen initiatief een wijntje of koffie drinken bij wijngaard Aan de Breede Beek.

Beleef de seizoenen op Landgoed Slichtenhorst

Start locatie: nabij Slichtenhorsterweg 69 bij opgang Es van Ehrental.  Zie de groene IVN vlag

Vanaf richting Nijkerk: zo’n 400 m. na de kruising met de Blokhuizersteeg,

Vanaf richting Driedorp, Slichtenhorsterweg inslaan na zo’n 750 m. links van de weg.

Slichtenhorst

 

Algemene informatie

zondag 14 juli 2019 - 13:00