Nijkerk
Landschap
Op
zaterdag17feb201809:00

Uitdunnen houtwal Driedorp

Houtwal uitdunnen Driedorp

Houtwallen dienden in de tijd van voor het prikkeldraad om het vee tegen te houden. Helaas zijn veel houtwallen in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw weggehaald. Iedere vierkante meter telde mee voor de opbrengst van gewassen, dus werden veel wallen geslecht en werd er bouwland van gemaakt. Houtwallen zijn echter enorm belangrijk voor de biodiversiteit. Omdat ze smal zijn, valt er veel licht in, en daarom kunnen er allerlei soorten planten groeien. De grote verscheidenheid aan planten trekt ook weer allerlei soorten dieren aan. Vergeleken met bos, is een zelfde oppervlak houtwal drie keer zo rijk aan planten en dieren. Door goed onderhoud aan een houtwal kan deze rijke biotoop behouden blijven.

De houtwal bij Driedorp ligt op de rand van de bekende dekzandrug van Slichtenhorst. De houtwal is particulier eigendom en heeft  dringend onderhoud nodig. Het onderhoud dat op 17 februari wordt gedaan bestaat uit het verwijderen van Amerikaanse eik (exoot) en de opslag van braam en andere exoten zoals Amerikaanse vogelkers.

Verzamelen om 9.00 uur bij Tankstation Bast, Barneveldeseweg 115, Driedorp (Nijkerk). Zie ook de bekende IVN vlag. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Houtwal Driedorp

Heeft u zin om mee te helpen?  Dan graag aanmelden via landschapsbeheer@ivn-nijkerk.nl

Algemene informatie

zaterdag 17 februari 2018 - 09:00
Locatie: 
Barneveldeseweg 115
Nijkerk
Nederland
Google Maps image