Nijkerk
Biodiversiteit
Op
vrijdag13jul201821:45

Nachtvlinders en nachtzwaluwen

Nachtvlinder en Nachtzwaluwexcursie


Nu alvast aandacht voor de Gezamenlijke excursie van: IVN-Nijkerk
KNNV-Noordwest Veluwe
Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe
IVN-Noordwest-Veluwe
St. Natuur- en milieubescherming Putten

Ook dit jaar wordt er weer een gezamenlijke excursie georganiseerd door de samenwerkende natuurverenigingen van de Noordwest Veluwe. Na ochtendwandelingen over landgoederen, door randmeerpolders en een landschapsexcursie nabij Nijkerk zoeken we dit jaar naar nachtbewoners op de heide.
Onze regio kent een uitgebreid netwerk van heidegebieden en vormt daarmee een unieke biotoopketen in Nederland. Overdag kun je daar hele bijzondere flora en fauna tegenkomen, maar hoe vaak bent u in het donker op de hei geweest? Juist dan komt er een hele andere dierenwereld tot leven, die voor velen nog onbekend zal zijn. Tijdens deze late avondexcursie op 13 juli gaan we op de Ermelosche Heide onder leiding van deskundigen op zoek naar nachtvlinders en nachtzwaluwen.
In groepjes vertrekken we vanaf de Schaapskooi, Postweg 50, Ermelo (met de auto alleen bereikbaar via de Drieërweg in Ermelo).
Omdat we ons, weliswaar met toestemming, na zonsondergang in het gebied begeven is het van belang om de groep deelnemers beheersbaar te houden. Het is daarom noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Doe dit uiterlijk vóór 11 juli via het mailadres bennovdhoek@hotmail.com.
Deze excursie is sterk weersafhankelijk. Mocht deze onverhoopt geen doorgang kunnen vinden dan worden deelnemers hierover tijdig geïnformeerd. Wellicht kan er dan worden uitgeweken naar een andere datum.

Algemene informatie

vrijdag 13 juli 2018 - 21:45
Locatie: 
Postweg 50
Ermelo
Nederland
Google Maps image