Nijkerk
Landschap
Op
zaterdag02feb201909:00

Muizenruiters plaatsen in Nijkerkerveen

Zaterdag 2 februari Muizenruiters maken in Nijkerkerveen

Muizenruiter

Op zaterdagochtend 2 februari gaat de werkgroep Landschapsbeheer aan de slag in Nijkerkerveen. We gaan daar nieuwe Muizenruiters maken, ter vervanging van de ruiters die we enkele jaren geleden geplaatst hebben. Muizenruiters zijn kleine hooibergen, die op een driepoot van takken worden opgetast, en zo vrij van de grond liggen. Daaronder is het fijn vertoeven voor muizen, te meer daar een bewoner naast de weide waar we dit maken ook voer strooit onder de muizenruiters. Dit doen we om te zorgen dat de steenuilen, die op muizen jagen, in het gebied nog genoeg fourageermogelijkheden hebben. En het blijkt heel succesvol: Er heeft al een steenuilen paartje gebroed in 1 van de uilenkasten die hier ook in de buurt zijn geplaatst!

 

We verzamelen om 9.00 uur op de Vrouwenweg, ter hoogte van huisnummer 21. De groene IVN vlag zal de inrit markeren. We zijn uiterlijk 12.30 klaar, voor koffie, thee en wat lekkers halverwege de ochtend wordt gezorgd. Het gebied is vrij drassig, dus denk aan laarzen of hoge schoenen.

Zin om mee te helpen? U bent van harte welkom! Wel graag even aanmelden door een e-mailtje te sturen naar: landschapsbeheer@ivn-nijkerk.nl

Algemene informatie

zaterdag 2 februari 2019 - 09:00
Locatie: 
Vrouwenweg
Putten
Nederland
Google Maps image