Nijkerk
Landschap
Op
donderdag15apr202120:00

Lezing Onze achtertuin (Horsterwold).

Onze achtertuin (Horsterwold).

Op donderdag 15 april a.s. om 20.00u organiseert IVN Zeewolde een online lezing via Zoom over ‘onze achtertuin’ het Horsterwold. Wij nodigen de leden van IVN Nijkerk van harte uit hierbij aanwezig te zijn. In de Zoom meeting is ruimte voor 100 deelnemers, dus geef je snel op!

De lezing wordt gegeven door Hans Breeveld, boswachter van het Horsterwold en het Hulkesteinse bos. Hans zal in deze lezing onder meer aandacht geven aan het ontstaan van het Horsterwold, de bodemgesteldheid, het bosbeheer met het oog op de verschillende functies van het gebied, het wildbeheer en het omgaan met schade veroorzaakt door schimmels, virussen, insecten en wild (denk bijvoorbeeld aan de schimmel die essentaksterfte veroorzaakt en de letterzetter die naaldhout aantast). Ook zal Hans iets vertellen over toekomstbestendig bosbeheer. De lezing duurt ongeveer een uur waarna er nog gelegenheid is om vragen te behandelen. Uiterlijk om 21.30u sluiten we de bijeenkomst af.

 

Online lezing bijwonen?

Wil je meer weten over het Horsterwold en de wijze waarop Staatsbosbeheer dit beheert, geef je dan op via de mail. Een dag voor de lezing ontvang je een link waarmee je de bijeenkomst kunt bijwonen en een uitleg hoe het in zijn werk gaat.

Opgeven kan via: ivn.zeewolde@gmail.com

Algemene informatie

zondag 11 april 2021 - 20:00