Nijkerk
Landschap
Op
zaterdag25feb201709:00

Landschapsbeheer: vogelbosje uitdunnen

Onderhoud vogelbosje Nijkerkerveen op zaterdag 25 februari 2017

De afgelopen 20 jaar heeft landschapsbeheer Gelderland in opdracht van de gemeente Nijkerk bij veel particulieren een vogel- of geriefhoutbosje aangeplant. Vogelbosjes zijn vaak te vinden op een erf.
Nieuwsbrief voor leden, donateurs en belangstellenden – februari 2017
Nieuwsbrief IVN Nijkerk februari 2017
Redactie: Ans van Duijnhoven, Gijs Moesbergen en Arie van den Berg Pagina 2 van 2
Een vogelbosje is een bosje dat voornamelijk uit struiken bestaat en vaak niet groter is dan circa 500m². De soorten die in het bosje aangeplant worden zijn vooral besdragende struiken zoals de meidoorn, sleedoorn, Gelderse roos en lijsterbes en dienen om vogels aan te trekken.
Bij veel van deze bosjes is de afgelopen jaren achter-stallig onderhoud ontstaan. Op 25 februari 2017 gaan we als werkgroep Landschapsbeheer daarom aan de slag met een vogelbosje aan de Schoolstraat in Nijkerkerveen.
De werkzaamheden bestaan uit: het afzetten van elzen en berken, snoeien/uitdunnen van struiken (hazelaar, meidoorn, sleedoorn, kardinaalsmuts), verwijderen van opslag van braam en vlier en het maken van houtrillen.
Daarnaast kun je natuurlijk volop genieten van de eerste signalen van het voorjaar.
We werken van 9.00 tot 12.30 uur. Voor gereedschap en koffie wordt gezorgd. De groene IVN-vlag zal als wegwijzer bij de oprit van Schoolstraat 27 te Nijkerkerveen hangen. Aanmelden voor deze ochtend kan bij:

Rien Loman: landschapsbeheer@ivn-nijkerk.nl.

Algemene informatie

zaterdag 25 februari 2017 - 09:00
Locatie: 
Schoolstraat 23
Nijkerkerveen
Nederland
Google Maps image