Nijkerk
Landschap
Op
zaterdag19nov201609:00

Landschapsbeheer Nijkerkveen

Landschapsbeheer aan de slag bij een poel.

5 jaar geleden is op het terrein van de familie Spoelstra een poel en een vogelbosje aangelegd.

De eigenaren van deze poel doen mee met de poelencursus die Stichting Landschapsbeheer Gelderland momenteel in Nijkerk organiseert. Aan deze cursus nemen ook een paar vrijwilligers van onze werkgroep Landschapsbeheer deel. 5 jaar lijkt kort, maar in die paar jaar zijn de elzen en wilgen rond de poel al flink uitgegroeid, en overschaduwen nu vrijwel de hele poel.

Op 19 november gaat de werkgroep landschapsbeheer hier helpen met het verwijderen van opslag rond de poel en het uitdunnen van het vogelbosje. De poel komt zo weer vol in de zon te liggen, zodat amfibieën weer de kans krijgen om zich te warmen in de zon. Van de weggehaalde opslag van els en wilg wordt een houtril gemaakt waarin  zangvogels en kleine zoogdieren hun heil kunnen vinden.

Het vogelbosje verderop in het weiland wordt uitgedund zodat de overblijvende struiken volledig kunnen uitgroeien. Ook van dit snoeihout wordt een houtril gebouwd.

We starten om 09.00 uur en verwachten om 12.30 uur klaar te zijn met deze klus.

Voor koffie of thee wordt gezorgd. Het adres is Hoevelakenseweg nr. 9, de inrit aan de Hoevelakenseweg is herkenbaar aan de Groene IVN vlag.

Graag aanmelden bij landschapsbeheer@ivn-nijkerk.nl

Algemene informatie

zaterdag 19 november 2016 - 09:00 tot 12:30
Locatie: 
Hoevelakenseweg nr. 9
Nijkerkerveen
Nederland
Google Maps image