Nijkerk
Landschap
Op
zaterdag05nov201609:00

Landelijke Natuurwerkdag

Landelijke natuuwerkdag 5 november 2016.

Jaarlijks wordt er op de eerste zaterdag van november de landelijke natuurwerkdag georganiseerd. De werkgroep landschapsbeheer van het IVN gaat deze dag aan de slag op het Vogeleiland in de Arkervaart. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom om ons hierbij een handje te helpen. De dag zal op deze locatie geopend worden door de wethouder. Wat gaan we 5 november doen?

• Riet maaien en op hopen zetten
• Omzagen van berkenboompjes en wilgen en opslag van wilg en berk verwijderen
• Opruimen van stammetjes en takken
• Zwerfafval weghalen
• Verder kan je mee met een klein tochtje met de roeiboot, kan je vogels spotten, en worden er mini-excursies gehouden waarbij er meer wordt verteld over het eiland en wat er op het eiland leeft.

Praktische details: Locatie: De locatie ligt aan de Arkersluisweg ter hoogte van nr 31. We verzamelen op de parkeerplaats achter het Sluiswachtershuis aan de Arkervaartweg. Let op de IVN-vlag.
Tijd: Van 09.00-15.00 uur, maar ook als je maar een gedeelte van de dag kan meewerken ben je van harte welkom. Voor wie? Voor jong en oud; het is een mooie locatie om samen met je kinderen aan de slag te gaan, en ook de maatschappelijke stage jongeren zijn van harte welkom.
Eten/drinken: Voor koffie, thee, een broodje en soep wordt gezorgd. Meenemen: Hoge rubberlaarzen, stevige jas en werkhandschoenen. Mocht je geen werkhandschoenen hebben dan heeft de werkgroep een aantal paar te leen.

Aanmelden: Aanmelden voor deze dag kan via de website van de Landelijke natuurwerkdag www.natuurwerkdag.nl; zoek naar vogeleiland in de Arkervaart.
Meer info: Zie de nieuwsbrief van oktober op deze website Contactadres: Rien Loman, 06 – 25081805; e-mailadres: landschapsbeheer@ivn-nijkerk.nl

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2016 - 09:00
Locatie: 
Arkervaart Nijkerk
Nederland
Google Maps image