Contact IVN Nieuwkoop

Zaterdag 24 september jubileum en open dag van IVN-Nieuwkoop

Nieuwkoop 18 juli 2022

IVN-Nieuwkoop heeft wat te vieren, het 40 jarig bestaan. Het is wat verlaat, maar daarmee wordt het niet minder leuk. Een programma voor leden, oud leden, jongeren en andere mensen die eens kennis willen maken met IVN-Nieuwkoop.

Wat onze activiteiten zijn, laten de verschillende werkgroepen zien. Natuurlijk, de natuur en het boeiende van onze natuur staan centraal. Maar ook genieten van de natuur op een speelse wijze voor alle leeftijden.
Alles vindt plaats, in en rond de Stal en de Heemtuin, aan de Kennedylaan 33A en dit zaterdag 24 september tussen 14.00 en 16.00 h.
Wat is er zoal te verwachten?

Natuurspeurders/natuurspeelplaats

Een speurtocht door de hele natuurspeelplaats. Kinderen kunnen met hun ouders een route afleggen door de speeltuin en hierbij allerlei spannende activiteiten doen bv: waterdiertjes zoeken, buttons maken, iets speciaals over vogels en bijen, noem maar op. En er wordt nog een speciaal bord onthuld door één van de deelnemers.

Landschapsbeheer

Deze werkgroep demonstreert een unieke techniek “Jutteren” een speciale techniek, voor zover bekend alleen in Nieuwkoop gebruikt om palen in de grond te krijgen.

Vlinder en libellenwerkgroep

Hoe lok je nachtvlinders? Met stroop en een lichtbron en een wit laken. Dit voor de nachtvlinders. Maar hoe lok je dagvlinders naar je tuin? Maak kennis met vlinderplanten en het gebruik de vlinderherkenningskaart. En welke libellen vind je in onze regio. En high-tech en vlinders? Wij geven de link?

De Heemtuin

De leden van de Heemtuinwerkgroep verzorgen rondleidingen door onze prachtige Heemtuin met een ongekende hoeveelheid verschillende planten en dieren. Er valt zo veel meer te zien als je er op wordt geattendeerd en dat is deze werkgroep wel toevertrouwd. Ook wordt er wat verteld over aanleg en onderhoud van onze tuin. En vragen kan altijd, over bijvoorbeeld een meer natuurvriendelijk eigen tuin en wat u nog meer zou willen weten.

Imkers

Onze imkers Yvonne en Peter zijn aanwezig om u alles te vertellen over de bijen en de voorzieningen welke wij hiervoor hebben in de Heemtuin.

Vogelwerkgroep

Bij onze vogelkraam treft u Sylvia van Wirdum die alles weet en kan vertellen over de geplande Oeverzwaluw wand in Ruijgenborg II en ook is Suzan van Steenwijk daar, ook toekomstig Natuurgids, zoals Sylvia en goed bekend met de wintervogeltellingen en de broedvogelmonitoring. Nestkastjes voor Torenvalk en Steenuil. Zelf eens kijken door de telescoop- of verrekijker. Het verschil zelf leren zien tussen buizerd en bruine kiekendief. Wat wordt er zoal aan vogels gezien en geteld in de Nieuwkoopse regio. En wat gebeurt er met de telresultaten?

En natuurlijk niet te vergeten voor de leden en hun partner sluiten we de dag af met een borrel en een BBQ.
Om dit goed te kunnen organiseren graag uw naam, emailadres, aantal personen en eventuele dieetwensen doorgeven op e-mailadres: secretariaat@ivn-nieuwkoop.nl

Deel deze pagina