Promotie van streekproduct ‘Ambachtelijke Kaas’ in Bezoekerscentrum De Veenweiden Landschap

Promotie van streekproduct ‘Ambachtelijke Kaas’ in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Nieuwkoop 25 april 2022

Het oevergebied van de Oude Rijn en het achterliggende veenweidelandschap heeft zijn karakter te danken aan de melkveehouderij. En voedselvoorziening is mede bepalend voor hoe ons unieke veenweidenlandschap er nu uitziet. We voorzien niet alleen in de voedselvoorziening van de omliggende steden maar zelfs in die van de wereldmarkt. De hele wereld kent onze ambachtelijke (boeren)kaas. Ken jij die ook? Op zondagmiddag 1 mei kun je in het Bezoekerscentrum De Veenweiden aan de hand van een presentatie van Kaasboerderij De Vosseburch uit Langeraar diverse soorten kaas leren kennen, proeven en indien gewenst kopen.  

 

Wist je dat er heel veel soorten boerenkaas zijn? Van jong tot overjarig en alle smaken Ook zijn er speciale kazen, afhankelijk van het seizoen, zoals graskaas in het voorjaar. Of honing-klaverkaas, mosterdkaas, brandnetelkaas en fenegriekkaas. Ook de knoflookkaas en mosterdkaas zijn zeer bijzonder. Niet al deze kazen zullen op 1 mei te proeven zijn. De boerin heeft beloofd met een speciale selectie te komen. 

 

Streekproducten 

Met de promotie van deze ambachtelijke kaas, wil het bezoekerscentrum De Veenweiden ook uitdragen welke bijzondere streekproducten er in de Rijn- en Veenstreek te verkrijgen zijn. Zo kent de hele wereld de Schone van Boskoop, maar ook onze bieren zijn wereldberoemd. En wist je dat de lekkerste boter en spruitjes uit onze streek komen? De komende maanden zal het Bezoekerscentrum speciaal aandacht schenken aan de verschillende streekproducten. Raadpleeg regelmatig de website www.bc-deveenweiden, waarop u onder het kopje ‘Activiteiten’ vindt wat de komende tijd op de Agenda staat.  

 

Permanente Tentoonstelling  

Wat typisch voor het landschap en de bodem van de Rijn- en Veenstreek is ontdek je overigens ook in de expositie over de bodem achterin de grote zaal van het bezoekerscentrum. Tevens wijzen de gastvrouwen en -heren je de weg als je alleen maar wil genieten van de natuur of zomaar lekker wil ontspannen en tot rust wil komen. Je vindt het Bezoekerscentrum De Veenweiden aan de Bruins Slotsingel 15, 2403NC Alphen aan den Rijn. 

Ontdek meer over

Deel deze pagina