Kom eieren zoeken op Paaseiland in de Nieuwkoopse Plassen

Kom eieren zoeken op Paaseiland in de Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoop 30 maart 2022

Tijdens het paasweekend wordt op de Nieuwkoopse Plassen het natuureiland De Geitenkamp omgetoverd tot Paaseiland. De Paashaas zal eieren van verschillende vogels verstoppen en gezinnen kunnen mee op de boot om deze eieren te zoeken. Want, zoals je allerlei paaseieren hebt; melk, wit en puur; geldt dat ook voor vogeleieren. Elk vogelei ziet er anders uit, in kleur én grootte. Maar, zie jij het verschil?

Eieren horen bij Pasen én bij de Nieuwkoopse Plassen! Zonder eieren geen broedseizoen en geen jonge vogels. Er wordt wel gezegd dat alle vogels in mei een ei leggen, maar dat is niet helemaal waar. Watervogels broeden meestal tussen 1 april en 15 juli. Boswachter Juriaan van Leeuwen: “De aalscholer legt zelfs al in januari het eerste ei en daarvan zijn de jongen nu al een paar weken oud. De jongen van de lepelaars kruipen nu uit het nest. Andere vogels, zoals de zwarte stern en purperreiger, moeten eerst nog terug komen uit het zuiden waar ze overwinterd hebben. Zij zijn dus nog niet eens begonnen met het bouwen van hun nest”.

Varen

Gezinnen kunnen tijdens het Paasweekeinde varen naar het eiland. Daar krijgen ze een zoekkaart mee om de eieren van de verschillende vogels te zoeken. Leer van welke vogels de eieren zijn die de Paashaas heeft verstopt! En wie weet kom je ook de chocolade-eieren tegen! Aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda

Wie, waar en wanneer?

  • Wie:                     Gezinnen
  • Vertrekpunt:     Restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop
  • Wanneer:           Vrijdag 15 april en maandag 18 april.
  • Tijd:                     Diverse tijdstippen vanaf 10.00 uur ’s ochtends, kijk in de agenda voor de tijden
  • Kosten:               €5,95 voor leden en €8,50 voor niet-leden.

Deel deze pagina