Nieuwegein-IJsselstein e.o.
Natuur
Op
dinsdag22nov202220:00

Wolven in Nederland, Oei of Ahh?

IVN Nieuwegein-IJsselstein e/o organiseert op dinsdagavond 22 november een presentatie over ‘wolven’ voor iedereen in Nieuwegein en omgeving. De laatste tijd worden er steeds vaker wolven waargenomen in Nederland, zelfs in Utrecht is de wolf al gesignaleerd.

De lezing zal gaan over de wolf en hoe die hier verzeild is geraakt. Wat vinden wij daarvan, een bedreiging of toch waardevol? Ook de volgende vragen zullen worden beantwoord: Past dit prachtige zoogdier wel in het Nederlandse landschap? Wat voor schade kan dit roofdier aanrichten? Hoe verloopt de bescherming?

De presentatie wordt gegeven door Leo Linnartz vanuit ‘ARK Natuurontwikkeling’. ARK Natuurontwikkeling heeft samen met andere organisaties het samenwerkingsverband ‘Wolven in Nederland’ opgericht. ‘Wolven in Nederland’ verzamelt, analyseert en deelt de kennis over wolven in en rond Nederland. Met deze informatie kunnen zij een duurzame vestiging van de wolf in Nederland op een zorgzame wijze begeleiden.

Iedereen is welkom op dinsdagavond 22 november om 20.00 in het MEC: Geinoord 9, 3432 PE te Nieuwegein.  Inloop vanaf 19.30

Algemene informatie

dinsdag 22 november 2022 - 20:00