Nieuwegein-IJsselstein e.o.
Vogels
Op
zondag15mei202208:30

Vogelexcursie Westbroekse Zodden

Vogelexcursie Westbroekse Zodden

IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. organiseert op zondagochtend 15 mei om 9 uur een excursie door de Westbroekse Zodden via het Bert Bospad. We verzamelen om 08:30 uur bij Jack's Grillhouse, Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein.   


Grutto (foto Martin van Genderen)

De wandeling start tegenover Kerkdijk 85, 3615 BC Westbroek, bij ingang Bert Bospad. Na regen is er kans op drassige paden, het dragen van goed schoeisel is dan verstandig.

Het Bert Bospad is één van de mooiste wandelpaden van het Groene Hart. We lopen eerst door een moerasbos en vervolgens door de Westbroekse Zodden. Dit zijn trilvenen, een tussenstadium in de ontwikkeling van water naar land. Er broeden knobbelzwanen en we hebben kans op moerasvogels, misschien wel de zwarte stern en purperreiger. Ook hebben we kans op o.a. visdiefje, fitis, rietzanger, en lepelaar.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Wij vragen u om zich van tevoren aan te melden voor de excursie. Dit voor de voorbereiding van de excursie en de beperkte groepsgrootte.
   
Voor informatie en uw aanmelding kunt u mailen naar IVN-gids Gert Mastenbroek. Zijn mailadres is publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl

Algemene informatie

zondag 15 mei 2022 - 08:30