Nieuwegein-IJsselstein e.o.
Paddenstoelen
Op
zondag16okt202210:00

Paddenstoelenwandeling Landgoed Oostbroek

IVN organiseert op zondag 16 oktober 2022 een paddenstoelenwandeling op het landgoed Oostbroek.

Het is weer herfst en we gaan vandaag paddenstoelen kijken op Landgoed Oostbroek. Daarbij geven we extra aandacht aan de relatie met bomen.

Landgoed Oostbroek ligt enigszins verstopt tussen de A28 en de gebouwen van het UMC en de Uithof. Ondanks deze ligging is het hier een oase van rust. Het landgoed is sinds 1978 in het bezit van Het Utrechts Landschap dat in het landhuis haar hoofdkwartier heeft. De 19e -eeuwse oragnerie is ingericht als winkeltje/informatiecentrum. Omdat in het gebied enige voormalige beddingen van de Kromme Rijn gelopen hebben, kan het nogal vochtig zijn. Na flinke regen is het verstandig om stevige waterdichte wandelschoenen te dragen.

Voor deze IVN-wandeling verzamelen we om 10 uur bij Jack’s grillhouse om samen te carpoolen of, als je rechtstreeks wilt gaan, om 10.30 uur op de kleine parkeerplaats bij het winkeltje/informatiecentrum van Landgoed Oostbroek. Deelname aan de excursie is gratis.

Aanmelden uitsluitend via de email: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl. Geef daarbij s.v.p. aan of je zelf rijdt of mee wilt rijden.

Voor eventuele telefonische informatie: 06 1842 6738.

Algemene informatie

zondag 16 oktober 2022 - 10:00