Nieuwegein-IJsselstein e.o.
Schone Rivieren
Vanaf
zaterdag17okt202009:00

Opruimactie Schone Lek Nieuwegein (za 17 okt 2020

Geniet jij ook zo van het wandelen en recreëren in onze mooie omgeving? En wil je dat dat zo blijft?

Help dan mee bij de opruimactie Schone Lekoevers op zaterdag 17 oktober
Jaarlijks blijft er op de oevers en in de uiterwaarden langs de Lek veel zwerfvuil achter. Een doorn in het oog van velen. Plasticsoep is een bedreiging voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Dat probleem begint dichterbij dan je denkt, namelijk bij de rivier bij jou in de buurt.

KOM IN ACTIE TEGEN ZWERFVUIL!
Hier gaan we wat aan doen, en wel op zaterdag 17 oktober in Nieuwegein. Help je ook mee?

WAT GAAT ER GEBEUREN?
We starten om 09.00 uur aan de Lekboulevard. Wethouder Marieke Schouten opent het evenement met een kort welkomstwoord en daarna zullen we ons in kleine groepjes verspreiden langs de Lekoever om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen tot 12.00 uur.
Als organisatie zorgen wij voor materialen zoals knijpers en vuilniszakken, voor iets lekkers halverwege en een superfeestelijke sfeer natuurlijk! Deze opruimactie is onderdeel van het initiatief Schone Rivieren, een samenwerkingsverband tussen IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting de Noordzee.

VEILIG DE HANDEN UIT DE MOUWEN
Veiligheid staat voorop (nederlandschoon preventiemaatregelen corona nederlandschoon preventiemaatregelen corona ) . Dus we houden 1.5 meter afstand,  gaan in kleine groepjes uiteen en willen we van te voren weten wie er komen. Dat betekent dus vooraf aanmelden per e-mail.

HOE GEEF JE JE OP?
Doe je mee? Geef je dan op bij:      silvana skotarczak en vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Van ons ontvang je een bevestiging van je aanmelding. LET OP: VOL is VOL. 
Op naar een Schone Lekoever!!!

Dit jaar wordt de organisatie vanuit onze afdeling opgepakt als stage opdracht voor de gidsencursus door Monique de Jong en Silvana Skotarczak.

foto van de actie van vorig jaar door: René van den Brandt

Algemene informatie

zaterdag 17 oktober 2020 - 09:00 tot 12:00