Nieuwegein-IJsselstein e.o.
Insecten
Op
vrijdag30aug201921:00

Nachtvlindernacht in Houten

Kom naar de Nachtvlindernacht op 30 augustus 2019 in Houten!

Heb je wel eens een witte tijger, een bruine snuit-uil of pauwoogpijlstaart gezien? Of s’nachts huismoeders en rode weeskinderen in het park?

Allemaal nachtvlinders, leuk om eens te zien. Nieuwsgierig?

Kom ook naar de Nationale Nachtvlindernacht In Houten!

De Milieuwerkgroep Houten én de IVN Nieuwegein-Ijsselstein organiseren lokaal de Nationale nachtvlindernacht op vrijdagavond 30 augustus bij de kinderboerderij in Houten, in het NME lokaal en buiten. Elk jaar worden er in heel Nederland én ook in onze regio de nachtvlindersoorten bekeken én geteld, zodat we weten hoe het met onze nachtvlinders gaat. Alle soorten worden op naam gebracht en gemeld op de landelijke website www.waarneming.nl.  De gegevens worden gebruikt door de Vlinderstichting

De nachtvlinders worden gelokt met een speciale stroop op de bomen en met een groot verlicht wit doek. Samen met de bezoekers kijken we welke nachtvlinders eropaf komen. Kinderen zijn welkom onder begeleiding. Neem een zaklantaarn mee.

Inloop in het NME lokaal (Keercamp 13 in Houten) is vanaf  21.00 u met koffie en thee. Om 21.30u is daar ter kennismaking een presentatie over de verschillende nachtvlindersoorten. Om 22.00u start buiten het nachtvlinders kijken bij het verlichte scherm. Leden van de werkgroep Nachtvlinders die de avond begeleiden zijn herkenbaar aan hun gele hesjes. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Er is vrije in- en uitloop. Einde avond om 01.00u.

Bij aanhoudende regen, of harde wind kan de nachtvlindernacht afgelast worden, en kan er uitgeweken worden naar de volgende avond tw. zaterdag 31 augustus. Raadpleeg hiervoor van tevoren de website: https://www.milieuwerkgroephouten.nl/ .  Voor landelijke informatie over de Nachtvlindernacht; https://www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht/

Bijlage foto: breedbandhuismoeder

 

Algemene informatie

vrijdag 30 augustus 2019 - 21:00