Nieuwegein-IJsselstein e.o.
Bloemen & Planten
Op
zondag26mrt201713:30

Excursie stinzenplanten landgoed Amelisweerd

IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. organiseert op zondag 26 maart 2017 een excursie over stinzenplanten op landgoed Amelisweerd.

Het landgoed is eigendom van de gemeente Utrecht en het is het meest bezochte groengebied van de stad Utrecht. Het is een uniek gebied met een bijzondere flora en fauna. De Kromme Rijn, die stroomt van Utrecht naar Wijk bij Duurstede, stroomt er langs. Het bos op het landgoed is deels aangelegd in landschapsstijl. We wandelen langs twee landhuizen, Oud- en Nieuw Amelisweerd, en we gaan kijken naar welke stinzenplanten er groeien en bloeien, zoals Sneeuwklokjes, Krokus, Bosanemoon en Hyacint. Misschien staat zelfs de Bostulp al in bloei.

Er staan op het landgoed ook verschillende bomen en struiken waar we aandacht aan kunnen geven..

Voor deze IVN-excursie verzamelen we op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein). Hier vertrekken we per auto om 13:30 uur.

U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de excursie gaan. De excursie start om 14:00 uur op de parkeerplaats Oud Amelisweerd, Koningslaan, Utrecht.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids: Karin Lenten (030 - 6888743).

Algemene informatie

zondag 26 maart 2017 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
Amelisweerd
Koningslaan 9
3981 HD Bunnik
Nederland
Google Maps image