Nieuwegein-IJsselstein e.o.
Bloemen & Planten
Op
zondag14mei201713:30

Excursie park Bloeyendael

IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. organiseert op zondag 14 mei 2017 een excursie naar het park Bloeyendael (Utrecht-oost).

Natuurpark Bloeyendael is ongeveer 8 hectare groot, en ligt aan de oostkant van de stad Utrecht. Samen met (o.a.) park Voorveldse polder en het nabijgelegen volkstuincomplex vormt het een aangenaam groengebied vlakbij het centrum van Utrecht.

Het park heeft een waterlelievijver, een graanakker, een imkerij en een omheimde heemtuin waar we hopelijk in deze tijd een fraai palet met bloeiende planten aantreffen, waaronder ratelaar.

In het park wordt ecologisch beheer uitgevoerd door een grote groep vrijwilligers; zo wordt in de zomermaanden het hooi handmatig bij elkaar geharkt en per paard en wagen afgevoerd. Door deze 'ouderwetse' manier van beheren heeft er zich in het park bijzondere flora en fauna kunnen vestigen.

Voor deze IVN-excursie verzamelen we op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein). Hier vertrekken we per auto om 13:30 uur.

U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de excursie gaan. De excursie start om 14:00 uur ter hoogte van hoek Galileilaan/Archimedeslaan, Utrecht.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Voor informatie kunt u bellen naar de IVN-gids Ineke Blijleven, tel. 06 - 1009 4373.

Algemene informatie

zondag 14 mei 2017 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
Park Bloyendael
Galieleilaan/Archimedeslaan
3584 BC Utrecht
Nederland
Google Maps image