Lei Hoenpoel

Lei Hoenpoel

Ooit, in de beginjaren van IVN Munstergeleen, hoorde Lei Hoen, deskundige IVN-er op het terrein van al wat kruipt, op deze plaats de vroedmeesterpad fluiten (dat is nu eenmaal wat een vroedmeesterpad lijkt te doen). Men besloot de poel te updaten en het vee dat hier kwam drinken te weren. Om het water houvast te geven kwam er een betonnen bodem in. Sindsdien is de vroedmeesterpad hier niet meer waargenomen, helaas.

Nadat een kraanmachinist die bezig was met het opschonen van de poel hier dood was aangetroffen werd het veldkruis dat met de rug naar de poel staat hier geplaatst, mede ter nagedachtenis van overleden IVN-leden.

De trap aan de overzijde van de weg voert omhoog de Wanenberg op waar de wijngaard is van Wijngenootschap Notre Reine (sinds 1998).

De gemengde heg langs het pad dat voor het veld- en herdenkingskruis langs omhoog leidt naar het bos is in de laatste week van maart 2013 gesnoeid door leerlingen van de Trevianum Scholengroep in het kader van de maatschappelijke stage. 

In het voorjaar van 2017 zal deze heg worden aangevuld met nieuwe planten. Bovendien zal langs de weg, de Hoddelsley, een nieuwe gemengde heg worden geplant door Plök2017!, een vrijwilligerscollectief dat zicxh inzet voor de vele fruitboomgaarden van de gemeente Sittard-Geleen.