Heemtuinjournaal 2021, week 7

Een week geleden, Carnavalsweekend, lag er nog sneeuw .

heemtuinjournaal 2021 week 7 - foto Ben

In het weekend van 20/21 februari krijgen we een voorproefje van de lente.

Zo ziet het stinzenveld er in die week uit: sneeuwklokjes en krokussen in bloei.

heemtuinjournaal 2021 week 7 - 2

Een plaatje van een berkenstam bekleed met paddenstoelen – welke paddenstoel zou het zijn?

heemtuinjournaal 2021 week 7 - 3

Voordeel van het vroege voorjaar: de hele tuin is doorzichtig. En als je goed kijkt, zie je op het bruggetje ons vaste eenden koppel, in blijde verwachting van het kikkerdril dat binnenkort op het menu komt.

heemtuinjournaal 2021 week 7 - 4

De foto op de volgende bladzijde is wel onscherp (de camera ging even zijn eigen gang), maar het eendenkoppel is beter zichtbaar.
En wat zien we op de achtergrond? – Een omgevallen wilg! In het winternummer van Het Steenuiltje werd de spoedige val al aangekondigd.
Het tweede wat opvalt is dat de topzware stam precies langs de afbekening van het pad naar de coronaboog is gevallen.

heemtuinjournaal 2021 week 7 - 5

In tijden van corona wordt op wisselende tijden door vrijwilligers gewerkt in de Heemtuin. Als er iemand is en u mag van haar/hem binnen, neemt u dan de kans waar. Het vroege voorjaar is een fantastische belevenis, maar het duurt maar even. Er zijn veel wandelaars in het buitengebied van Munstergeleen, gelukkig niet teveel, en ze houden zich gelukkig allemaal aan de coronaregels. Uit de gesprekken met hen wordt duidelijk hoe groot de behoefte is aan natuurbeleving. En ook hoe groot de dank is dat men daar een handje bij wordt geholpen.