Munstergeleen
Bomen & Struiken
Op
woensdag13mrt201909:00

Boomfeestdag

“Bomen over Bomen”

De zeven IVN - afdelingen van de Westelijke Mijnstreek bieden u een heel jaar lang een gevarieerde reeks van activiteiten met BOMEN
als onderwerp.
Westelijke Mijnstreek

De nationale Boomfeestdag past helemaal in dit thema. Dit jaar is het motto "Ieder kind een boom", een mooie missie! IVN Stein en IVN Spau-Beek doen mee aan dit festijn. De Boomfeestdag is op woensdag 13 maart 2019.

Groep 7 van basisschool Kerensheide zal in Stein bomen en struiken planten. Dit doen ze samen met vrijwilligers van IVN en medewerkers van de gemeente. Groep 7 van basisschool De Maaskei in Urmond gaat in Nattenhoven met medewerking van IKL Landschapsbeheer en IVN-vrijwilligers snoeiwerkzaamheden uitvoeren. De kinderen worden getrakteerd op biologisch appelsap uit een vaatje en een appel en krijgen als attentie een zoekkaart met bomen. Burgemeester en wethouders zijn altijd present om te kinderen te motiveren, en soms zelf ook de handen uit de mouwen te steken.

Ook in Beek zullen de kinderen uit Beek aan de slag gaan, maar helaas is op dit moment nog niet bekend op welke plek geplant gaat worden! Hier zullen vrijwilligers van IVN Spau-Beek meehelpen.

Boomfeestdag 2018

 

 

 

 

Algemene informatie

woensdag 13 maart 2019 - 09:00