Munstergeleen
Bomen & Struiken
Op
zondag21jul201910:00

Bomenwandelingen in de vier seizoenen

De zeven IVN afdelingen van de Westelijke Mijnstreek bieden u een heel jaar lang een   gevarieerde reeks van activiteiten met BOMEN als onderwerp: “Bomen over Bomen”

afd - MunstergeleenEén van die activiteiten is een reeks van vier excursies waarin we door de seizoenen heen de ontwikkeling van bomen gaan volgen. We gaan letten op de complete verschijningsvorm van de boom en ook op de details die bij elke boomsoort horen. Door goed te kijken en door de bijzonderheden te onthouden groeit langzamerhand de kennis.
Het onthouden gaat gemakkelijker als je terug kunt kijken op foto’s. We moedigen mensen aan om tijdens de wandelingen foto’s te maken van de kenmerken die de verschillende bomen hebben. Foto’s maken is echter niet noodzakelijk om te kunnen deelnemen aan de excursies; ook zonder te fotograferen kunt u meedoen.

Het spreekt vanzelf dat u het meeste leert als u aan alle vier de excursies deelneemt maar u kunt ook één of twee keer mee gaan. 
Deze reeks van vier excursies wordt verzorgd door de IVN-afdeling Born - Land van Swentibold.
De data  zijn: 28 april, 21 juli en 3 november 2019 en 12 januari 2020.

Inmiddels zijn we bijna toe aan de 2e wandeling op zondag 21 juli van 10.00 tot 12.30 uur.
De wandeling gaat door het Danikerbos. We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij Manege ‘Ten Eysden’ op het adres Ten Eysden 1, 6164 JL Geleen .

Het aantal deelnemers is beperkt en momenteel is de limiet bereikt. Als er afzeggingen komen wordt dat vermeld op de website www.ivn.nl/born-swentibold
Indien zich dat voordoet, dient U zich aan te melden bij Marry Duwel via mail marry.duwel@hetnet.nl  of tel: 046 4853003

Deelname is gratis  en op eigen risico. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Born Land van Swentibold

 

 

 

 

Algemene informatie

zondag 21 juli 2019 - 10:00 tot 12:30
Locatie: 
parkeerplaats bij Manege ‘Ten Eysden’
Ten Eysden 1
6164 JL Geleen
Nederland
Google Maps image