Munstergeleen
Bomen & Struiken
Vanaf
zondag28apr201910:00

Bomenwandelingen in de vier seizoenen

De zeven IVN afdelingen van de Westelijke Mijnstreek bieden u een heel jaar lang een   gevarieerde reeks van activiteiten met BOMEN

als onderwerp: "Bomen over Bomen”
 

Westelijke Mijnstreek

Eén van die activiteiten is een reeks van vier excursies waarin we door de seizoenen heen de ontwikkeling van bomen gaan volgen. We gaan letten op de complete verschijningsvorm van de boom en ook op de details die bij elke boomsoort horen. Door goed te kijken en door de bijzonderheden te onthouden groeit langzamerhand de kennis.

Het onthouden gaat gemakkelijker als je terug kunt kijken op foto’s. We moedigen mensen aan om tijdens de wandelingen foto’s te maken van de kenmerken die de verschillende bomen hebben. Foto’s maken is echter niet noodzakelijk om te kunnen deelnemen aan de excursies; ook zonder te fotograferen kunt u meedoen.

Het spreekt vanzelf dat u het meeste leert als u aan alle vier de excursies deelneemt maar u kunt ook één of twee keer mee gaan. 

Deze reeks van vier excursies wordt verzorgd door de IVN-afdeling Born - Land van Swentibold.

In ieder seizoen maken we een wandeling op een zondagochtend van 10.00 tot 12.30 uur in telkens een ander bos in de Westelijke Mijnstreek.  In de plaatselijke krantjes wordt ruim van tevoren bekend gemaakt  welk bos dat gaat zijn.

De data zijn: 28 april, 21 juli en 3 november 2019 en 12 januari 2020.

Omdat het aantal deelnemers aan de excursies beperkt is dient u zich aan te melden bij Marry Duwel via mail: marry.duwel@hetnet.nl  of  tel. 046-4853003.

Deelname is voor iedereen gratis en op eigen risico. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer info: ivn.nl/born-swentibold

Een jaar lang bomen voor bomen

 

Algemene informatie

zondag 28 april 2019 - 10:00 tot zondag 12 januari 2020 - 12:30
Contactpersoon: