Lezing Alle kleuren van de herfst door Rini Kersten

De zomer is voorbij. De dagen worden alweer korter.
Voor niet iedereen is de herfst het meest favoriete seizoen. En toch, de herfst is zo mooi en kleurrijk. Of, met de woorden van Jan Greshoff (1907-1967), de herfst is de vlammende apotheose van het jaar.
De natuur maakt af wat in lente en zomer begonnen is. Minder onstuimig misschien, minder haast en drukte. Kleurrijk en weloverwogen de arbeid voltooien. En, na al dat tumult, beginnen met opruimen.
De herfst is het seizoen waarin wordt afgerond met al een blik op de toekomst. Voorbereiden op de winter, ons seizoen met de meeste beperkingen voor planten en dieren.
De herfst is een schitterend seizoen met zacht, laag, warmgeel licht. Alle kleuren tonen zich op hun mooist, de geuren ruiken zo karakteristiek.
De herfst is het seizoen van de verkleurende bladeren, de rijpende vruchten, de verspreiding van zaden en het verschijnen van paddenstoelen.
In de herfst is zo veel te beleven en te genieten.

Deze lezing wordt verzorgd door Rini Kersten en hij weet als geen ander met zijn kennis, als gepensioneerd biologie-leraar, de luisteraar te boeien. Hij verzorgt talloze lezingen door het jaar heen en is als docent verbonden aan de natuurgidsenopleiding van het IVN.

Toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

27 september 2023 - 20:00
Wanneer
woensdag 27 september 2023
20:00 tot 22:00
Waar
‘t Klokhuis
Goorsedijk 1
5731PC Mierlo
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina