Mierlo
Natuur
Op
woensdag11mei202220:00

Meimaand Filmmaand

Twee interessante natuurfilms van Cor Speek

Op woensdagavond 11 Mei organiseert de Lezingen werkgroep een filmavond met natuurfilms van Cor Speek.

We beginnen met de film "Natuurlijk Duitsland" over unieke natuurgebieden in Duitsland. In de film zie je prachtige voorjaarsbeelden van verschillende natuurgebieden in Duitsland waaronder de uiterwaarden van de Elbe. In dit natuurparadijs paren en broeden kraanvogels en ze brengen er hun jongen groot. Talrijke ooievaars scharrelen hun kostje bij elkaar in de natte weilanden langs de rivier. Verder beelden van andere vogels die er broeden waaronder de grauwe klauwier, de sperwergrasmus, de wielewaal, de middelste bonte specht, de draaihals, de withalsvliegenvanger, de hop en de Syrische bonte specht. Behalve vogels zie je ook andere dieren waaronder boomkikkers die volop aanwezig zijn in de bramenstruiken. 

Na de pauze blijven we in Nederland met de zeer recente film "Natuur in Limburg"Door de eeuwen heen ontwikkelde het Limburgs landschap en de Limburgse natuur zich tot een hoog gewaardeerd gebied met grote natuurwaarde. Een landschap waarin de mens duidelijk de hand heeft gehad. In de huidige tijd is daar nog steeds in alle seizoenen van te genieten

Limburg heeft veel mooie natuurgebieden: van veen en heidevelden in het noorden, tot heuvel- en mergellandschappen in het zuiden.  De rivier en de mens hebben daarop duidelijk  invloed gehad. Heel boeiend om daar in alle seizoenen naar te kijken! De Limburgse natuurparken worden beheerd door Staatsbosbeheer, Stichting het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten. Een aantal daarvan hebben het bijzondere predicaat van Nationaal Park, of Nationaal Landschap gekregen.        

We sluiten de filmavond rond 22.00 uur af. Toegang is gratis. We hopen op uw komst!

Wie IVN Mierlo wil steunen kan donateur worden of lid. Nieuwe leden ontvangen frequent de nieuwsbrief en het landelijke kwartaalblad Mens & Natuur. Zo beleef je nog meer natuur! Kijk op www.ivn.nl/afdeling/Mierlo voor aanmelden als lid en meer activiteiten.

                                                           

 

 

Algemene informatie

woensdag 11 mei 2022 - 20:00
Locatie: 
't Klokhuis
Goorsedijk 1
5731PC Mierlo
Nederland
Google Maps image