Mierlo
Vogels
Op
maandag28nov202220:00

Lezing "Vogels in Bulgarije

Bulgarije: een eldorado voor natuurliefhebbers


Bulgarije is het meest oostelijk gelegen EU land dat grenst aan de Zwarte Zee. Zuidelijk grenst het aan Turkije en Griekenland. Noordelijk aan Roemenië alwaar de grens hoofdzakelijk wordt bepaald door de Donau.

Foto Boven: De Scharrelaar (© Frank Schulkes). 

Langs de kust loopt de Via Pontica migratieroute die in het najaar veel vogelaars trekt. Zo ook Frank in 2013 en waarna hij besloot daar in het “zomerseizoen” te gaan wonen.
De natuur in dit land is nog steeds vrij ongerept. Met tal van EU subsidies wordt ingezet op eco-tourisme. Zo is er b.v. werk gemaakt van de herintroductie van de Gieren in de Oostelijke Rodopen. Daarvan zal Frank beelden laten zien die gemaakt zijn vanuit hutten bij voederplaatsen van de landelijke vogelbescherming “BSPB”.
Verder zal hij vogelfoto’s bespreken van soorten die in Bulgarije algemener voorkomen en bij ons in Nederland niet, niet meer of sporadisch te zien zijn. Foto’s die hij gemaakt heeft vlakbij “huis” in de Burgas Regio, in Suha Reka bij de grens met Roemenië, in Nationaal Park Rusenski Lom en recentelijk in de bovenloop van de Donau bij de grens met Ukraine.
Ter afsluiting wordt een clip van een fotoserie getoond die gemaakt is van een Isabel Tapuitenfamilie. Deze heeft Frank dagelijks gefotografeerd vanaf aankomst in april tot aan het vertrek van de broedplaats als migratie start.
Als jezelf niet op vogelreis kunt, of je wil vogels zien die in Nederland (bijna) niet meer voorkomen, grijp je kans en kom luisteren en kijken. 
 

Toegang is gratis.

Algemene informatie

maandag 28 november 2022 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
't Klokhuis
Goorsedijk 1
5731 PC Mierlo
Nederland
Google Maps image