Mierlo
Vogels
Op
donderdag14jul202221:30

Excursie Op zoek naar de nachtzwaluw

De Nachtzwaluw is een uiterst mysterieuze vogel van open bos- en heidegebieden met verspreide (naald)bomen. Overdag houdt hij zich verstopt. Snel na zonsondergang begint hij intrigerende, snorrende geluiden te maken. Daarna gaat hij vliegen, wendbaar als een vleermuis, waarbij de vleugels soms met lawaai tegen elkaar slaan. Met zijn enorme bek vangt hij op zwoele avonden talloze insecten. Nachtzwaluwen  komen o.a. in redelijk grote aantallen voor op de Strabrechtse heide. Ze vliegen snel maar zullen grote objecten –zoals mensen- altijd ruim ontwijken. 

Op donderdag 14 juli wil de Vogelwerkgroep van IVN Mierlo u kennis laten maken met deze vreemde, zeldzame vogel. We verzamelen bij IVN gebouw 't Klokhuis, Goorsedijk 1, 5731 PC Mierlo (21.30 u.; fiets of auto) en gaan vandaar naar de parkeerplaats aan de Heezerweg in MIERLO (pal onder de A67; 21.45 u.). Daar start de wandeling onder leiding van ervaren vogelgidsen. Er wordt regelmatig gestopt om te luisteren of te kijken naar Nachtzwaluwen. Tenzij het regent, hard waait of onweert zijn die nagenoeg zeker te horen en waarschijnlijk te zien. Overigens zal onder de genoemde weersomstandigheden de excursie niet doorgaan.

Rond 23.00 u. keren we terug op de genoemde parkeerplaats. Het is verstandig om beschermende kleding te dragen en een middel tegen muggen mee te nemen. Een verrekijker is noodzakelijk en een kleine zaklamp kan handig zijn tijdens het laatste deel van de wandeling. Dat deel gaat over (half)verharde paden. U bent van harte welkom!  

Vogelwerkgroep Mierlo

Algemene informatie

donderdag 14 juli 2022 - 21:30 tot 23:00