Mierlo
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag25sep202109:00

Berken verwijderen Strabrechtse Heide

Strabrecht

Beste natuurliefhebbers van Someren, Mierlo en omgeving

Op dit moment bloeit op Strabrechtse-Heide de heide weer prachtig. Daar genieten vele fietsers en wandelaars op dit moment weer van. Maar ook de vogelkijkhut bij het Beuven wordt nu druk bezocht.

Het natuurlijke proces op de heide zet zich voort. Dat laat zich zien doordat  de berken daar in de omgeving weer volop groeien. Dit is een constant proces dat zich blijft herhalen en onze aandacht en inspanning, blijft vragen.

Daarom hebben IVN Asten Someren en IVN Mierlo samen met de gemeente Someren het idee opgepakt om op zaterdag 18 September en op zaterdag 25 September de berken te gaan verwijderen. De opzet is om de oevers van het Beuven (bij de vogelkijkhut en observatiewand) en de strook tussen ven en fietspad vrij van jonge berkenopslag te maken zodat het zicht op het ven behouden blijft.

Wij zouden het leuk vinden als er veel vrijwilligers zich zouden aan melden voor deze mooie klus. Vele handen maken licht werk!

Het is de bedoeling dat we de berken uitsteken met een schop of uittrekken zodat ze niet meer terug komen 

Aanmelden kan bij Gerard Claassen IVN Asten Someren 0622982965

gerardenmarieke@outlook.com

Of bij Martien Vorstenbosch IVN Mierlo  06-22763384

martienv@onsmail.nl

We beginnen om 9.00 uur en stoppen om 12.30. Parkeren bij parkeerplaats ’t Jasper, verzamelen bij de vogelkijkhut bij het Beuven. Als u de beschikking heeft over een scherpe schop breng deze dan mee en meldt dat bij uw deelnameopgave. Natuurlijk drinken we samen op tijd koffie, die dan aanwezig is.

Algemene informatie

zaterdag 18 september 2021 - 09:00 tot zaterdag 25 september 2021 - 09:00
Contactpersoon: