Werkgroep Amfibieën, Vissen en Reptielen

Onze werkgroep Amfibieën, Vissen en Reptielen houdt zich in eerste instantie bezig met de jaarlijkse voorjaarstrek van amfibieën in Velsen waarbij het hoofdtracé tegen het Nationale park Zuid Kennemerland aan ligt.

Wij hebben trajecten met tunnels in combinatie met houten of kunststof barrières en ook stukken waarop gaas barrières in combinatie met emmers staan.

Tijdens de amfibieëntrek patrouilleren we ’s avonds over de Bergweg, de Velserenderlaan, de Duin en Kruidbergerweg en de Kennemergaardeweg.  Velsen Kleine watersalamander Met name op de Bergweg steken jaarlijks vele Kleine Watersalamanders de weg over.

In de zomer en het vroege najaar  kijken wij in de sloten en wateren naar de vooruitgang van de amfibieën, monitoren vissen maar ook andere diersoorten en planten in en rondom het water. Met het monitoren van Zandhagedissen willen we binnenkort gaan starten.

Daarnaast organiseren we o.a. excursies en werkdagen waarop we de barrières repareren en onderhouden. Velsen paddenscherm onderhoud

Wil je meer weten of meedoen neem dan contact op met John de Jonge of Ellie Wormgoor via deze link