Midden Kennemerland
IVN
woensdag06nov2019

18 nieuwe IVN-natuurgidsen Midden-Kennemerland

Trots reikte IVN Midden-Kennemerland afgelopen zaterdag diploma’s uit aan maar liefst achttien nieuwe natuurgidsen. De gediplomeerden zijn geslaagd voor de anderhalf jaar durende IVN-natuurgidsopleiding. 

 

De cursisten hebben tijdens de intensieve opleiding veel kennis opgedaan over uilen en weidevogels, bomen en mossen, wantsen en snuitkevers, padden en poelen, bottels en bramen en nog veel meer, op verschillende prachtige natuurterreinen in Midden-Kennemerland: het gebied tussen Castricum en de kust van IJmuiden en tussen de Noordzee en Zaandam.

 

Ook zijn belangrijke thema’s behandeld als: ecologie, duurzaamheid en afval. Want natuurgidsen worden niet opgeleid tot wandelende encyclopedieën. Een gediplomeerd natuurgids heeft geleerd ‘natuuractiviteiten te bedenken en uit te voeren die het effect hebben dat mensen zich meer verbonden voelen met de natuur’, vermeldt het diploma. 

 

De opleiding is er echt op gericht te leren liefde voor de natuur over te brengen. Frank Buijs, voorzitter IVN Midden-Kennemerland: ‘Deze cursisten hebben in de afgelopen anderhalf jaar beslist het natuurvirus opgelopen. Dat is bij deze groep uitstekend gelukt. En zulke gidsen hebben we hard nodig om mensen te laten zien en beleven hoe waardevol de natuurgebieden dicht bij huis zijn.