De herfst komt eraan in Park Assumburg

Wandelen jullie nog steeds mee?

De dagen worden snel korter. Maar het is nog volop genieten in Park Assumburg. Op zondag 17 september 2023 wandelt IVN Afdeling Midden Kennemerland voor de laatste keer dit jaar in Park Assumburg.

Park Assumburg dankt zijn naam aan Kasteel Assumburg en de kasteeltuin. Maar Park Assumburg is meer dan dat. Langs het kasteel met zijn rijke historie voert de gids je mee over de lanen van het Stijlbos. Langs de bermen van de sloot zien wij droogboeketten van knoopkruid en de rolklaver bloeit weelderig. De kattenstaart en de lisdodde staan er op dit moment prachtig bij. Waar mogelijk zal onze gids de nodige aandacht aan de andere flora besteden.

Natuurlijk komt het Waterpark met de natuurlijke helofytenfilters ook aan bod. We lopen over de Zuidermaatweg met zijn rijke historie. Wat was zijn oorspronkelijke functie en waar liggen de fundamenten van een ander kasteel? Dit en nog veel meer. Onze gids vertelt u er graag over tijdens een 1,5 uur durende wandeling. Wandelen jullie mee?

We verzamelen om 14:00 uur bij het Bezoekerscentrum Het Koetshuijs voor het kasteel en zijn rond 15:30 uur hier weer terug.

De wandeling is niet geschikt voor kinderen tot 12 jaar en rolstoelen.

Je kunt je hier aanmelden:

 

 

 

 

 

Wandeling Park Assumburg
Waar
Bezoekerscentrum Het Koetshuijs
Tolweg 9a
1967 NG Heemskerk
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 4,00 per persoon. Kinderen van 12-18 jaar: € 2,00. Graag gepast geld meenemen.
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina