AFGELAST: Ontdek fietsend de Krommenieër Woudpolder

Het mooiste weidevogelgebied van NederlandFietstocht Krommenieër Woudpolder

Gezien de te geringe belangstelling en tegenvallende weersvoorspelling is er besloten om deze excursie niet door te laten gaan

 

Op zondag 26 maart a.s. organiseert IVN Afdeling Midden Kennemerland een fietsexcursie om De Krommenieër Woudpolder. Deze polder ligt op NAP -1,25 meter en behoort tot één van de rijkste weidevogelgebieden.

Al fietsend rondom dit prachtige veenweidegebied met zijn uitgebreide slotenpatroon en mix van landbouw- en natuurgebied gaat u samen met de natuurgids kijken naar de verschillende weidevogels als kievit, grutto en scholekster. Tevens is er aandacht voor de andere grotere en hele kleine bewoners, de kleurrijke beplanting en de geschiedenis van dit gebied.

 

Er wordt verzameld om 7:45 uur op de parkeerplaats van Recreatieterrein Zwaansmeer aan de Lagendijk in Uitgeest. U kunt op de fiets komen of hier uw auto parkeren en uw fiets van de drager afhalen

Tip van de gids: Zorg voor onopvallende, warme, (geluidloze) kleding. Het is handig om een verrekijker mee te nemen. De route is ongeveer 10-11 kilometer lang, een aardig fietstochtje en daarom wordt aangeraden om jonge kinderen mee te nemen in een kinderzitje.

 

De excursie start om 8:00 en we verwachten rond 11:00  terug te zijn.

Gezien de aard van de excursie geldt een maximum van 16 deelnemers

 

Fietstocht Krommenieër Woudpolder

Fietstocht Krommenieër Woudpolder
Waar
Parkeerplaats Recreatieterrein Zwaansmeer
Lagedijk
1911 MT Uitgeest
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 4,00 per persoon.  Voor kinderen t/m 12 jaar is dat € 2,00.  Graag gepast betalen
  • Maximaal aantal deelnemers: 16
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina