Midden Kennemerland
Natuur
Op
zondag08nov202014:00

VERVALT wegens aangescherpte Corona maatregelen IVN Wandeling Park Assumburg

IVN Wandeling Park Assumburg

13 september - 11 oktober - 8 november

De recent tot stand gekomen plattegrond van Park Assumburg is voor IVN Midden Kennemerland aanleiding dit najaar in het park een drietal excursies voor belangstellenden te organiseren. De eerste is op zondagmiddag 13 september. Later ook op 11 oktober en 8 november waarbij op 11 oktober vooral aandacht voor de rol en betekenis van water in het park. De plattegrond is gratis te verkrijgen in het Bezoekerscentrum Het Koetshuijs.

Voor velen zal het Heemskerker Kasteel Assumburg en de achterliggende Kasteeltuin wel bekend zijn. Maar Park Assumburg, eens deel uitmakend van het Oer-IJ, omvat zoveel meer moois. Het Stijlbos, het Waterpark met de natuurlijke helofytenfilters en houten loopbruggen over het water, de historische Zuidermaatweg met overblijfselen van de Stelling van Amsterdam en het terrein waarin de fundamenten van kasteel Oud-Haerlem aanwezig zijn. Gedurende een wandeling van om en nabij vijf kwartier zal de gids hier graag meer over vertellen.

De excursie start op zondagmiddag om 14:00 uur bij het Koetshuijs voor het kasteel. Bij de ingang aan de Tolweg is ruime gelegenheid tot parkeren. Het is ook de plaats waar we terugkeren en waar naar wens genoten kan worden van een kopje koffie, thee of anderszins.

Met het oog op Corona zullen de deelnemers over twee groepen van ieder 8 personen worden ingedeeld met ieder een gids. Er geldt een maximum van 16 deelnemers in totaal. Kosten zijn 4 euro per volwassene en 2 euro per kind tot 12 jaar. Graag gepast geld meenemen.

Aanmelden kan via deze link

 

 

Algemene informatie

zondag 13 september 2020 - 11:00
Locatie: 
Park Assumburg
Tolweg 9
1967 NG Heemskerk
Nederland
Google Maps image