Midden Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag17okt202011:00

VERVALT wegens aangescherpte corona maatregelen “Het strand is meer dan zand“

Strandexcursie

IVN afdeling Midden Kennemerland organiseert op zaterdag 17 oktober 2020 een strandexcursie: ”Het strand is meer dan zand``. De excursie start om 11.00 uur vanaf het Wijk aan Zeese strand onder het kunstwerk van A. Kwaak bij het strandpaviljoen de Sunseabar.

We lopen juttend over het strand zoekend naar kokkels, scheermessen en andere zeedieren. Waar leven schelpdieren van en hoe planten ze zich voort? Wat leeft er nog meer in de zee? Hoe zijn de duinen ontstaan? Zijn ze kalkrijk of kalkarm? En waarom groeien hier geen “kwarrige” eiken, maar helmgras? Onze IVN gids vertelt u er graag over.

Vertrekpunt: Voor deze excursie verzamelen we voor het strandpaviljoen “de Sunseabar``bij het kunstwerk van A. Kwaak om 11.00 uur op het strand van Wijk aan Zee.

U kunt gratis parkeren op de strandparkeerplaats Hoge Duin. Vanuit de parkeerplaats loopt u naar de zee, het Zeepad af en via de trap naar het strand.  Op het strand links aan houden en doorlopen tot aan je rechterhand de Sunseabar verschijnt. Hier tegenover verzamelen onder het kunstwerk van A. Kwaak.

Het is een wandeling van zo’n 1,5 uur en niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen. Kosten zijn 4 euro per persoon, kinderen 2 euro. Graag contant betalen bij de gids. Aanmelden kan via deze link.

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM in verband met corona. Er kunnen maximaal 24 deelnemers meedoen aan deze strandexcursie.

Algemene informatie

zaterdag 17 oktober 2020 - 11:00
Locatie: 
Kunstwerk van A. Kwaak bij strandpaviljoen de Sunseabar
De Zwaanstraat 1
1949 BC Wijk aan Zee
Nederland
Google Maps image