Midden Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zondag22mrt202008:00

VERVALLEN: Ontdek fietsend de Krommenieër Woudpolder

het mooiste weidevogelgebied van Nederland

Wegens de maatregelen rond het Coronavirus is besloten om deze excursie NIET door te laten gaan.

Op zondag 22 maart a.s. organiseert IVN Afdeling Midden Kennemerland een fietsexcursie om De Krommenieër Woudpolder. Deze polder ligt op NAP -1,25 meter en behoort tot één van de rijkste weidevogelgebieden. Al fietsend rondom dit prachtige veenweidegebied met zijn uitgebreide slotenpatroon en mix van landbouw- en natuurgebied gaat u samen met de natuurgids kijken naar de verschillende weidevogels als kievit, grutto en scholekster. Tevens is er aandacht voor de andere grotere en hele kleine bewoners, de kleurrijke beplanting en de geschiedenis van dit gebied.

Er wordt verzameld om 8.00 uur op de parkeerplaats van Recreatieterrein Zwaansmeer aan de Lagendijk in Uitgeest. U kunt op de fiets komen of hier uw auto parkeren en uw fiets van de drager afhalen.

Zorg voor onopvallende, warme, (geluidsloze) kleding. Het is handig om een verrekijker mee te nemen. De route is ongeveer 9,5 kilometer lang, een aardig fietstochtje en daarom wordt aangeraden om jonge kinderen mee te nemen in een kinderzitje.

De excursie start om 8.15 uur en we verwachten rond 11.00 uur weer terug te zijn.

De kosten zijn € 4,- per persoon,coor kinderen t/m 12 jaar is dat € 2,-. Graag gepast geld meenemen.

Algemene informatie

zondag 22 maart 2020 - 08:00
Locatie: 
Parkeerplaats van Recreatieterrein Zwaansmeer
Lagendijk 33
Uitgeest
Nederland
Google Maps image