Midden Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zondag26jun202211:00

Strandexcursie: “Het leven rondom de Vrijheit”

IVN afdeling Midden Kennemerland organiseert op zondag 26 juni een strandexcursie "Het leven rondom de Vrijheit". 

De Noordzee is het grootste en tevens het minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak. Het strand, dat kennen we goed als de plek om te wandelen, uit te waaien en te zonnen in de zomer. Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land. Waar leven deze schelpdieren van en hoe planten ze zich voort?

Waar komt het zand van onze stranden vandaan en hoe zijn de buitenduinen ontstaan? Zijn ze kalkrijk of kalkarm?  Waarom groeien hier geen “kwarrige” eiken, maar helmgras? Wie zijn hier de pioniers? Onze gids vertelt u er graag over.

Vertrekpunt: Voor deze excursie verzamelen we bij het strandpaviljoen “de Vrijheit`` om 11.00 uur op het Heemskerkse strand. Alleen met de fiets te bereiken. Je kunt hier komen via de ingang van de duinen bij Geversduin of via de ingang tegenover de patatoloog (aan de Rijksstraatweg in Heemskerk) en dan de bordjes "strand Heemskerk" volgen.

Het is een wandeling van zo’n 1,5 uur en niet geschikt voor kleine kinderen,  wandelwagens of rolstoelen. De deelname is gratis.

Om praktische redenen graag tevoren aanmelden. 
Aanmeldformulier

Een toegangskaart tot de duinen is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost 2,00 euro en is alleen met chip of pin te betalen. Kinderen t/m 17 jaar gratis.

 

Algemene informatie

zondag 26 juni 2022 - 11:00
Locatie: 
Strandpaviljoen "de Vrijheit" Heemskerk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image