Midden Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zondag24apr202211:00

Strandexcursie: “Het leven rondom de Vrijheit”

IVN afdeling Midden Kennemerland organiseert op zondag 24 april een strandexcursie "Het leven rondom de Vrijheit". 

Hoe zijn de buitenduinen ontstaan? Zijn ze kalkrijk of kalkarm? En waarom groeien hier geen “kwarrige” eiken, maar helmgras? Wie zijn hier de pioniers? Daarnaast lopen we juttend over het strand zoekend naar kokkels en scheermessen. Waar leven deze schelpdieren van en hoe planten ze zich voort? Onze gids vertelt u er graag over.

Vertrekpunt: Voor deze excursie verzamelen we bij het strandpaviljoen “de Vrijheit`` om 11.00 uur op het Heemskerkse strand. Alleen met de fiets te bereiken. U kunt hier komen via de ingang van de duinen bij Geversduin of via de ingang tegenover de patatoloog (aan de Rijksstraatweg in Heemskerk) en dan de bordjes "strand Heemskerk" volgen.

Het is een wandeling van zo’n 1,5 uur en niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen.

Je kunt je hier aanmelden:
Aanmeldformulier

Kosten zijn 4 euro per persoon, kinderen 2 euro. Graag gepast geld meenemen.

De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen,deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost 2,00 euro en is alleen met chip of pin te betalen. Kinderen t/m 17 jaar gratis.

Heb je je aangemeld maar moet je je onverhoopt toch weer afmelden, stuur dan even een mailtje naar excursieivnmk@gmail.com

Algemene informatie

zondag 24 april 2022 - 11:00
Locatie: 
Strandpaviljoen "de Vrijheit" Heemskerk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image