Midden Kennemerland
Slootjesdagen
Vanaf
zondag16jun201911:00

Slootjesdag zondag 16 juni 2019

Ontdek de schatten van de sloot

Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Dat kan je met eigen ogen zien tijdens Slootjesdag. Zo zie je met een beetje geluk schaatsenrijders over het water glijden. Bij het Ruiterhuys in Bakkum kunnen liefhebbers met een schepnetje aan de slag en de vondsten bespreken met deskundigen. Jong en oud kunnen kennismaken met waterdieren als poelslakken, stekelbaarsjes. IVN Midden Kennemerland (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en de gemeente Castricum houden Slootjesdag op zondag 16 juni.

Het leven keert weer terug in de sloten en plassen. Dankzij de inspanningen van gemeenten en waterschappen wordt het oppervlaktewater beter beheerd en dat is te merken. Sloten en plassen zitten vol leven. Een sloot is feitelijk een klein ecosysteem. Dat systeem kan gemakkelijk worden verstoord. Daarom is goed waterbeheer van levensbelang. Dat geldt zowel voor de hoeveelheid water als voor de waterkwaliteit.

Met het organiseren van de Slootjesdag wordt aandacht gegeven voor het leven in de sloot, de waarde van schoon oppervlaktewater en de investeringen van de overheid om het oppervlaktewater schoner te krijgen. IVN organiseert door heel Nederland in het weekend van 14 tot en met 16 juni diverse wateractiviteiten.

IVN laat jong en oud de natuur van dichtbij beleven. Bezoekers kunnen ervaren wat de natuur betekent voor Nederland, én voor henzelf.

Iedereen  is van harte welkom op zondag 16 juni van  11.00-16.00 uur achter het Ruiterhuys, Heereweg 83, 1901 MC Castricum.

 

 

 

 

 

 

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 11:00 tot 16:00
Locatie: 
Achter Ruijterhuis te Bakkum
Heereweg 83
1901 DZ Castricum
Nederland
Google Maps image