Midden Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zondag31okt202114:00

Rondleiding Park Assumburg

Voor velen zal Kasteel Assumburg en de achterliggende Kasteeltuin wel bekend zijn. Maar Park Assumburg, eens deel uitmakend van het Oer IJ, omvat zoveel meer moois. Het Stijlbos, het Waterpark met de natuurlijke helofytenfilters en houten loopbruggen over het water, de historische Zuidermaatweg met overblijfselen van de Stelling van Amsterdam en het terrein waarin de fundamenten van kasteel Oud-Haerlem aanwezig zijn. Gedurende een wandeling van om en nabij vijf kwartier zal de gids hier graag meer over vertellen.

De excursie start op zondagmiddag om 14:00 uur bij het Koetshuijs voor het kasteel. Bij de ingang aan de Tolweg is ruime gelegenheid tot parkeren. Het is ook de plaats is waar we terugkeren en waar naar wens genoten kan worden van een kopje koffie, thee of anderszins.

Er geldt vooralsnog een maximum aantal deelnemers van 24 deelnemers in totaal (verdeeld in kleinere groepjes over 2 tot 3 gidsen).

Kosten zijn 4 euro per volwassene en 2 euro per kind tot 12 jaar. Graag gepast  geld meenemen.

Aanmelden:
Meld elke deelnemer apart aan met dit aanmeldformuliertje:
Aanmeldformulier rondleiding 31 oktober

De in 2020  tot stand gekomen plattegrond van Park Assumburg is wederom voor IVN Midden Kennemerland aanleiding om ook in 2021 in het park een viertal excursies voor belangstellenden te organiseren.  De eerste is op zondagmiddag 4 juli. Later ook op 22 augustus, 26 september en 31 oktober waarbij op 22 augustus en 31 oktober vooral aandacht is voor  de rol en betekenis van water in het park. De plattegrond is gratis te verkrijgen in het Bezoekerscentrum Het Koetshuijs.

Algemene informatie

zondag 31 oktober 2021 - 14:00
Locatie: 
Koetshuijs van Kasteel Assumburg
Tolweg 9A
1967 NG Heemskerk
Nederland
Google Maps image