Midden Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zondag28aug202214:30

Korren strand Heemskerk

Ontdek wat er in zee leeft!

In ongeveer 1,5 uur gaan wij samen korren met het kornet en ontdekken we welke bijzondere dieren er in zee leven. Een kornet is een soort sleepnet wat in dit geval vanaf het strand wordt voortgetrokken. Al trekkend komen zeediertjes in het net. Vervolgens kijken we op het droge samen naar de vangst. Het is altijd spannend wat er in het net zit. Doe mee en laat je verrassen door de geheimen van de Noordzee.

Kinderen moeten wel 1 volwassene meenemen. Trek schoenen/ laarzen/sandalen aan die nat mogen worden.

Wanneer: Zondag 28 augustus 14:30

Waar: Verzamelpunt ter hoogte van strandpaviljoen “de Vrijheit" op het Heemskerkse strand bij de groene IVN beachvlag aan de vloedlijn.

Het Heemskerkse strand is alleen met de fiets te bereiken. Je kunt hier komen via de ingang van de duinen bij Geversduin of via de ingang tegenover de patatoloog (aan de Rijksstraatweg in Heemskerk) en dan de bordjes "strand Heemskerk" volgen. Voor de duinen is een toegangskaart vereist, te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied.

Je kunt je hier aanmelden:
Aanmeldformulier   

De deelname is gratis

Om praktische redenen houden wij de groepsgrootte op ca. 20 personen. 

Heb je je aangemeld maar moet je je onverhoopt toch weer afmelden, stuur dan even een mailtje naar excursieivnmk@gmail.com.

 

Algemene informatie

Zeeleven korren
Kornet IVN vlag
zondag 28 augustus 2022 - 14:30
Locatie: 
Strandpaviljoen "de Vrijheit"
Kruisbergstrand
1969 MR Heemskerk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image